PASIŪLYK VALGYKLĄ
JŪSŲ VALGYKLOS
2010/09/30
news39_v.jpg
2010/09/30
news38_v.JPG
2010/04/24
2010/04/24
news36_v.jpg
2009/10/21
2009/10/02
news19_v.JPG
2009/10/06
news21_v.JPG
2009/11/03
news26_v.jpg
2009/09/15
go up
logo
visos valgyklos
aklas pasimatymas:
Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.



Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.
Netikėta vieta valgyklai – bendrabutis apsuptas dangoraižių.

Skiautinis kilimas ant sienos.

Gana jauna valgyklos auditorija.

Išskirtinis aptarnavimas ne moksleiviams.



Vietiniai, kurie mielai parodo, kur yra valgykla.
Mikrobangė, kuroje galima šildyti savo maistą.

Firminė saldainių parduotuvė tiesiog toje pačioje valgykloje.

Aiškiai matomos tualeto durys – tikrai nereikės klausti kelio.

Šokolado kvapas ir pigesni saldainiai (kažkodėl yra ir pigesnių ledų).



Tikrai sudėtingi patiekalai, kurių kitur nebūna (eskalopas, Kijevo kotletas ir pan.).
Tarp stalų besisukiojanti darbuotoja su pilnomis lėkštėmis.

Ilga, bet greit tirpstanti eilė pietų metu.

Muzikinis fonas, kurio beveik nesigirdi.

Valgykloje spaudžiamos šviežios morkų sultys.



Jokių padėklų – visas maistas tiesiai ant stalo.
Vagykloje nėra dviejų visiškai vienodų indų

Jei labai skubi, pietus čia gali suvalgyti ir stovėdamas prie baro stalelių

Nuobodžiaudamas gali atspėti visų prie lango augančių augalų pavadinimus. Spėliojimų užteks mažiausiai savaitei

Kabyklos paltams



Oro kondicionierius (vizito metu neveikė)
Specialus užtvaras eilei. Labai įdomus dalykas.

Važiuojantis takelis ant kurio galima krauti savo nešvarius indus.

Prie puodų stovintis virėjas.

Neįkiri ir maloni muzika.



Sovietmečio gerovę menantis interjeras.
Valgykla įsikūrusi viename pavojingiausių miesto rajonų.

Pagrindinis akcentas – balta spalva.

1959 įrengtos valgyklos patalpos.

Valgykloje galima užsakyti šventinį stalą.



Labai kalbi valgyklos darbuotoja.

Daugelis valgykloje esančių daiktų pažymėti įvairios degtinės logotipais.

Viskas valgykloje visiškai nauja.

Valgykla nusėta gyvomis gėlėmis. Tarp jų yra net orchidėja.



Šviežias ir akiai malonus interjeras.
Silpnaregiai (kurtieji) dirbantys virtuvėje.

Tyla per pietus.

Gana sunkiai aptinkama vieta.

Dideli stalai, jei visgi nori pietauti su kompanija.



Nuoširdus virėjos rūpestis: „O tai kaip čia sriubos nevalgysit? Nesveika.
Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!



Kabykla paltams.
Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.



Įsimintinos rožinės spalvos sienos.
Savaitgaliniai šokiai „Kam per 30“ ir su tuo susijusi atributika likusiomis savaitės dienomis.

Dvi didžiulės palmės prie lango.

Didžiulis paveikslas su laukinėmis aguonomis, diskusijoms apie kraštovaizdžių tapybą.

Foninė muzika (tik rusiška).



Daug stalų prie lango.
Visiškas vintage interjeras.

Ilgas takelis ant kurio sudėjęs nešvarius indus gali žiūrėti kaip jie nuvažiuoja į kriauklę.

Studentai, su kuriais gali diskutuoti apie fiziką, teisę, ekonomiką ir komunikaciją.

Mikrobangė, kurioje gali pasišildyti maistą. Tiesa, pagal oficialias taisykles savo maisto ten šildyti negalima. Bet kai niekas nematydavo...



Jokių eilių, kai vykdavo paskaitos.
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.



Galimybė įsigyti alkoholio.

Kvapą gniaužiantis vaizdas pro langą.

Milžiniškas veidrodis prie išėjimo iš valgyklos.

Skystųjų kristalų televizorius, rodantis „Nekviestą meilę“, o esant reikalui per jį galima stebėti kitą pietaujančių salę.



Diplomas už gerą valgyklos darbą.
Visišką senovę menantis interjeras.

Kasininkė – skaičiavimo skaitliukais čempionė.

Nemokamas menas ir paskalos aplink.

Baras su puikiu aptarnavimu.



EN / LT






































































































































































2009-09-14
Naujamiestis, Vilnius

no map
Tauro g. 20/7
GELEŽINKELININKŲ M-KLA
Lietuvoje likę vos kelios mokyklos, rengiančios geležinkelininkus. Todėl jei norite paragauti jų kasdienybės - siūlome užsukti į šią valgyklą. Beje, čia pietų negausite vasarą ir jei neįrodysite, jog esate šios mokyklos moksleivis.
foto

foto

foto
Vedėja Klaudija

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.

Architektūriškai įdomus senas pastatas pasivaikščiojimui po pietų.

Įsimintinos rožinės spalvos sienos.

Mokyklų ir kolegijų valgyklos visuomet įdomi vieta pietauti. Šįkart užsukau į Tauro kalno kaimynystėje įsikūrusią Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos P. Vileišio geležinkelio transporto fakultetą. Aptriušęs (tai taip būdinga valstybinėms įstaigoms) ir senas pastatas pasitiko senomis medinėmis grindimis, aptrupėjusiu tinku koridoriuose ir įtaria budėtojo akimi.

Kiek paklaidžiojęs tamsiais koridoriais, palaipiojęs laiptais ir vietoj valgyklos atsitrenkęs į sporto salės duris, pagaliau atradau vietą, kurioje maitinasi studentai. Ant durų kabėjęs užrašas „Valgykloje aptarnaujami tik kolegijos studentai" kiek išgąsdino, tačiau įsijaučiau į geležinkelio bėgius projektuojančio studento kailį ir nudrožiau link pietų.

Vos atidarius valgyklos duris, tvokstelėjo karščio banga. Valgykloje sėdėjo vos keli studentai, todėl iškart atkreipiau jų dėmesį. Atrodė lyg ant kaktos man užklijuotas lipukas su užrašu „Svetimas". Apsidairiau aplink. Oranžinės - rožinės sienos, tokios pačios spalvos virtuvės įranga ir stambios, bet stilingos virėjos - taip tikrai įsivaizduoju tradicinę mokyklos valgyklą. Kaip ir stulbinamai mažos kainos!

Dar spėjęs atkreipti dėmesį į ant sienos kabėjusį paveikslėlį (beje, jame lyg ir pavaizduota mirusi žuvis), išlenkiau stiklinę kompoto ir pasišalinau, kol įtarios virėjos neiškvietė budėtojo.

Kompotas:
Buvo dar šiek tiek drungnas, tačiau visai neblogo obuolių skonio.

Kompoto kaina: 0,53 Lt.




Virėja


Kiek metų dirbate virėja?
Dirbu 31 metai. Jau dirbu kiek vėliau nei nuo atidarymo. Ankščiau čia buvo technikumas, tai aš atėjau va jau nuo 1970 metų čia.
Kas pasikeitė per tiek?
Kolektyvas pasikeitė, tik vedėja ta pati. O komanda tai 10 metų dirba.
O klientai kaip pasikeitė?
Dabar daug vyresni vyrai mokosi, o anksčiau jaunesni.
Patiekalai pasikeitė?
Na visąlaik gaminame guliašą, čenakus, šiupininę sriubą. Šiandien va turėsim perlinių kruopų sriubą.
Ką gaminate kasdien?
Na kaip Kijevo kotletas yra tokia Baltika, tik kad malta mėsa.
O koks jūsų firminis patiekalas?
Vištienos maltinukas, manau. Paprastas toks, bet geras iš senų knygų.
O patiekalą bloga nuotaika gali įtakoti?
Na tokioj sferoj dirbam, tai ne mums spręsti. Aišku būna, kad nenuotaikoj, bet klientai patenkinti.
O receptus mintinai žinote?
Aš jau kartais net kotletų svorį žinau nesvėrusi. Per tiek laiko jau tikrai atsimenam viską. Na jau profesionalumas toks yra. 40 metų. Jezus marija.
Eksperimentuot virtuvėj mėgstat?
Kad nelabai eksperimentuojam. Iš ryto ateini, laiko nėra, reikia paruošti laiku. Sąlygų turim, bet klientai- nieks neėmė. Per brangu. Pavyzdžiui, toks kotletas „Vaidilutė" yra - ten yra krūtinėlė eina - čia jau brangus dalykas, paskui džiūvėsėliai tokie papjaustyti kubeliais, paskui kiaušiniai, ten visko įdėta viduj dar, tai jis kainuotų devyni litai - tai čia jau kavinė. Čia jau brangu. Žmonės ateina dėl pigumo pavalgyt. Dabar tokie laikai. Pigiausia pas mus pieniškos sriubos.
O namie pati gaminate?
Būna ateina pirmadienį ir sako, kad ką nors savaitgalį išgirdo ir "davai mergyčkos pabandom, paskanaujam". Nu ir tada mes visos darom: kam patinka, kam ne.
O ragaujate kinų maistą, kebabus ir pan.?
Aš neragavau ir nenoriu. Man cepelinai skaniausi iki šiol.
Koks jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Čia jau reikia pagalvoti. Aš tai tokia kai daug kas skanu, tai neišrinkčiau.
Kaip galvojate, ką valgo olandai?
Oi pas mus tik lenkų ir vokiečių daug buvo. Na manau sūrio valgo. Pagrindinis patiekalas- sūris.
Mylit savo darbą?
Aišku mylim, jau tiek metų dirbam.
O kuo norėtumėt būti jei ne virėja?
Aš norėjau būti chirurge. Buvo, kad baigi mokyklą ir paskirdavo, tai po 8 klasių aš nelabai kažką rinktis galėjau. Man siūlė siuvėja ir virėja. O aš nuėjau į siuvėjas. O valgykloje tik vėliau atsidūriau. Dirbau Vilniaus modelių namuose siuvėja, kooperatyvuose. Kai viską išpardavė, mes išsilakstėm, o virėjos darbo tai jau atėjusi į valgyklą išmokau.
Kuo skiriasi sovietiniai laikai ir dabar?
Ir ten buvo pliusų, ir čia yra pliusų. Anksčiau buvo daugiau galimybių visiems žmonėms. O dabar galimybes turi tik tie, kas turi pinigų. Va mano dukra gerai, kad mokėsi tai nemokamai ir dar stipendiją gavo. Nes dabar pabrango mokslas ir pas mus čia sumažės moksleivių, tai ir mums bus sunkiau.


Vedėja Klaudija

Kiek metų dirbat?
Nuo 1959 metų. Jau 50 metų.
O būtent čia?
Taip, dar nuo technikumo laikų. Toj pačioj vietoj 40 metų.
Kiek pas jus žmonių?
Dvi virėjos, indų plovėja, valytoja ir virtuvės darbininkė.
O čia nuo įkūrimo kaip pasikeitė kažkas?
Oi, čia viskas labai sena. Interjeras pasikeitė, dabar va šitas tai prieš tris metus padarytas. Buvo čia kaip rūsys, tai va sutvarkėm. O žmonės tai nepasikeitė labai, nes senas kolektyvas čia mes. Yra čia kas ir po 20 metų dirba. Užtat, kad nėra kur išeiti.
Kada jūsų darbo diena prasideda?
8 val. Viena virėja ateina 7 val., viską užkaičia ir tada jau kiti ateina. Ankstyviausia ta, kuri gamina šaltus patiekalus.
Kada nusprendžiat meniu?
Iš vakaro. Iš ryto tikrai negalima spręsti. Jau prieš išeinant meniu turim, kad žinotum, kaip laiką planuot. Meniu kartojam kas antrą dieną. Aišku patiekalai skirtingi ir vis kitaip gaminam.
O yra kas nepasikeitė per 50 metų?
Na turbūt kad ne, vis tiek kažkas lieka, kažkas ne. Va cepelinų ir su varške atsirado.
O kokie dabar jaučiasi pasikeitimai žmonių atžvilgiu?
Ateina dabar mažiau žmonių. Todėl mažiau visko gaminam. Visi studentai žino, tai nesireklamuojam ir akcijų nedarom.
O kaip maistas pas jus?
Maistas pas mus geras, iš šviežių produktų.
O koks jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Žemaičių blynai. Tikrai lietuviškas patiekalas.
O namie gaminat?
Aišku gaminu. Labai mėgstu namie puošti patiekalus. Anksčiau važinėdavu į meistrų vasaras Rygoje. Buvau ir apdovanojimą gavosi. Iš tikro sudėtinga puošniai padaryti kažką. Čia irgi papuošiam šaltus patiekalus.
O per televiziją laidas kulinarijos žiūrit?
Nieko jie ten ypatingo nedaro. Tik atrodo taip. Man nėr kas ten žiūrėt. Ir nepadarysi čia pas mus dar visko.
O buvo kokių nuotykių valgykloj ko niekad nepamiršit?
Pas mus vienas mokinys 20 kompotų išgėrė. Turbūt susilažinęs buvo. O šiaip tokių įdomių įvykių nelabai nutinka.
O pas jus turbūt daugiau vaikinai valgo?
Ne, yra ir merginų ateina. Bet vyrai būna po dvi ar net tris porcijas cepelinų suvalgo. Bet mes čia jau pripratę. Dabar studentai pinigų neturi tai tik sriubą paima ir garnyrą (bulvės su kopūstais). Išeina čia apie du 2 litus.
O banketus darot?
Ne, negalime, nes čia mokyklai priklauso ir mes negalime tokia veikla užsiimti.
Bet pas jus pigu tikrai...
Na turim taikytis prie studentų. Pinigus gaunam iš ministerijos, kaip ir visa mokykla tai derinam.
O kokia visgi buvo čia pradžia?
Na aš baigiau technikumą, atėjau čia dirbt, buvau virėja, bet paskui mano šefas išėjo į pensiją ir aš tapau vedėja.
Ką veikiat laisvalaikiu?
Na darbo daug, tai mažai jo lieka. Einu į teatrą. Gal mažiau tik dabar einu. Ankčiau i koncertus eidavau. Turiu sodą su labai daug gelių. Labai mėgstu geles. Sodetai ten ir pomidorą, ir salotą kokią užauginu.
O kaip jūs manot, kokie buvo pliusai ir minusai Sovietų sąjungoj?
Na dabar tai mūsų valgyklai labai blogai. Va ir mano anūkai išvažiavo į Angliją dirbti, nes neranda darbo. Va žmonės į Lenkiją važiuoja pigesnio maisto pirkt.
O ką norėtumėt pakeisti, jei būtumėt politike?
Na turbūt reiktų galvoti apie paprastą žmogų, darbo vietas kad kurtų. Nes išvažiuoja dabar geri žmonės, nes niekam čia nereikia. Nes mes čia dirbam už minimumą.
O norėtumėt turėti savo įmonę?
Turbūt ne. Nes čia ir patalpos didelės, mums daug nuomos reiktų mokėti, per daug rūpesčių.


CeeHoo 2-5-2011 07:13:01
viagra victg accutane pgenb prednisone alac

DoctorJelly 2-5-2011 07:12:22
ultram and paxil =-) buy tramadol online iyb viagra 0808

merccgs 30-4-2011 10:43:03
auto insurance rates twlqmv life insurance quotes frj auto insurance quotes >:P

heavenange 30-4-2011 08:09:26
auto insurance quotes 11843 california health insurance 460 life insurance quotes jvjpyy new york car insurance 0013

bingoyappi 29-4-2011 20:47:55
prednisone %OO ultram =-(( aciphex buy online 8DD

barreraab 29-4-2011 13:06:50
Cialis %-[[ cialis tablet 2606

jfmzupxufx 25-4-2011 19:41:34
Yv68QJ uvltwsfavzun

Vina 25-4-2011 01:12:03
Great thinking! That rellay breaks the mold!

laimonas 18-1-2010 21:57:00
oi sitoj tai daznai valgau, gera tokia :)) net maciau kaip sita interviu autore eme kazkada ryte :DD




go up