PASIŪLYK VALGYKLĄ
JŪSŲ VALGYKLOS
2010/09/30
news39_v.jpg
2010/09/30
news38_v.JPG
2010/04/24
2010/04/24
news36_v.jpg
2009/10/21
2009/10/02
news19_v.JPG
2009/10/06
news21_v.JPG
2009/11/03
news26_v.jpg
2009/09/15
go up
logo
visos valgyklos
aklas pasimatymas:
Vagykloje nėra dviejų visiškai vienodų indų

Jei labai skubi, pietus čia gali suvalgyti ir stovėdamas prie baro stalelių

Nuobodžiaudamas gali atspėti visų prie lango augančių augalų pavadinimus. Spėliojimų užteks mažiausiai savaitei

Kabyklos paltams



Oro kondicionierius (vizito metu neveikė)
Mikrobangė, kuroje galima šildyti savo maistą.

Firminė saldainių parduotuvė tiesiog toje pačioje valgykloje.

Aiškiai matomos tualeto durys – tikrai nereikės klausti kelio.

Šokolado kvapas ir pigesni saldainiai (kažkodėl yra ir pigesnių ledų).



Tikrai sudėtingi patiekalai, kurių kitur nebūna (eskalopas, Kijevo kotletas ir pan.).
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.



Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.



Įsimintinos rožinės spalvos sienos.
Tarp stalų besisukiojanti darbuotoja su pilnomis lėkštėmis.

Ilga, bet greit tirpstanti eilė pietų metu.

Muzikinis fonas, kurio beveik nesigirdi.

Valgykloje spaudžiamos šviežios morkų sultys.



Jokių padėklų – visas maistas tiesiai ant stalo.
Netikėta vieta valgyklai – bendrabutis apsuptas dangoraižių.

Skiautinis kilimas ant sienos.

Gana jauna valgyklos auditorija.

Išskirtinis aptarnavimas ne moksleiviams.



Vietiniai, kurie mielai parodo, kur yra valgykla.
Specialus užtvaras eilei. Labai įdomus dalykas.

Važiuojantis takelis ant kurio galima krauti savo nešvarius indus.

Prie puodų stovintis virėjas.

Neįkiri ir maloni muzika.



Sovietmečio gerovę menantis interjeras.
Savaitgaliniai šokiai „Kam per 30“ ir su tuo susijusi atributika likusiomis savaitės dienomis.

Dvi didžiulės palmės prie lango.

Didžiulis paveikslas su laukinėmis aguonomis, diskusijoms apie kraštovaizdžių tapybą.

Foninė muzika (tik rusiška).



Daug stalų prie lango.
Labai kalbi valgyklos darbuotoja.

Daugelis valgykloje esančių daiktų pažymėti įvairios degtinės logotipais.

Viskas valgykloje visiškai nauja.

Valgykla nusėta gyvomis gėlėmis. Tarp jų yra net orchidėja.



Šviežias ir akiai malonus interjeras.
Silpnaregiai (kurtieji) dirbantys virtuvėje.

Tyla per pietus.

Gana sunkiai aptinkama vieta.

Dideli stalai, jei visgi nori pietauti su kompanija.



Nuoširdus virėjos rūpestis: „O tai kaip čia sriubos nevalgysit? Nesveika.
Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!



Kabykla paltams.
Galimybė įsigyti alkoholio.

Kvapą gniaužiantis vaizdas pro langą.

Milžiniškas veidrodis prie išėjimo iš valgyklos.

Skystųjų kristalų televizorius, rodantis „Nekviestą meilę“, o esant reikalui per jį galima stebėti kitą pietaujančių salę.



Diplomas už gerą valgyklos darbą.
Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.



Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.
Valgykla įsikūrusi viename pavojingiausių miesto rajonų.

Pagrindinis akcentas – balta spalva.

1959 įrengtos valgyklos patalpos.

Valgykloje galima užsakyti šventinį stalą.



Visišką senovę menantis interjeras.

Kasininkė – skaičiavimo skaitliukais čempionė.

Nemokamas menas ir paskalos aplink.

Baras su puikiu aptarnavimu.



Visiškas vintage interjeras.

Ilgas takelis ant kurio sudėjęs nešvarius indus gali žiūrėti kaip jie nuvažiuoja į kriauklę.

Studentai, su kuriais gali diskutuoti apie fiziką, teisę, ekonomiką ir komunikaciją.

Mikrobangė, kurioje gali pasišildyti maistą. Tiesa, pagal oficialias taisykles savo maisto ten šildyti negalima. Bet kai niekas nematydavo...



Jokių eilių, kai vykdavo paskaitos.
EN / LT






































































































































































2009-09-14
Saltoniškės, Vilnius

map
Saltoniškių g. 29/3
SPAUSTUVĖ AB „PUNTUKAS“
Tai valgykla ir gėlių parduotuvė viename. Valgyklos sienos taip pat matė visko: vestuvių, gedulingų pietų ir jubiliejų. Dabar tarp metalinėmis pertvaromis dekoruotų sienų ir dizaineriškai pakabintų dieninių šviestuvų stovi apytuščiai stalai, o virtuvėje gaminami puikūs vištienos kepsneliai.
foto
Zalia!

foto
Vireja Vilija PUNTUKE

foto
Geles - dazna valgyklu puosmena

foto
Žaismingai iškabintos dieninės lempos

foto
zalia dominuojanti PUNTUKO valgykloje

foto
Originalus ir stilingas interjeras

foto
Senovinis rusiškas virdulys (samovaras) jei užsimanytum arbatos per pietus

foto
Salti uzkandziai

foto
Holas

foto
Entrance to PUNTUKAS
Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.

Senovinis rusiškas virdulys (samovaras) jei užsimanytum arbatos per pietus.

Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.

Sena spaustuvė „Puntukas“ pasitiko kokiomis 39 iškabomis apie ten veikiančias įmones. Viena iš jų praneša apie valgyklą ir gėlių parduotuvę. Viskas viename. Todėl už masyvių grotuotų langų įsikūrusi valgykla kvepia olandiškomis rožėmis ir herberomis.

Spaustuvės „Puntukas" valgykla - viena liūdnesnių vietų, kurioje galima valgyti. Gelbėja nebent spalvotos gėlės. Valgykla gausiai dekoruota metalinėmis sienelėmis - esant reikalui galėtum apsitverti savo kiemą. Tiesa, darbuotojos išsidavė, jog anksčiau čia buvo daug gražiau. Čia net buvo ir vestuvės švenčiamos. Tačiau dabar virėjos sėdi susirūpinusiais veidais. Lankymosi dieną jos dar labiau nuliūdo, kai sužinojo, jog nepirksiu sriubos. Nežinia, ar rūpinosi mano skrandžiu ar pasijuto neįvertintos.

Pietūs valgykloje tylūs ir ramūs, kadangi kartu sėdėjo vos 3 žmonės. Visi užsiėmę savo padėklais ir tik karts nuo karto tylą nutraukia mobilaus telefono skambutis. Be to, siūlome paskubėti užsukti į šią valgyklą visiems interjero dizaineriams bei architektams ir taip gal išgelbėti ją nuo gresiančio uždarymo.

Maistas
Valgyklos meniu mažokas, bet įvairus: yra ir kepsnių, ir vištienos kotletų su sūriu. Bent dvi sriubos rūšys ir lietiniai.
Lankymosi dieną valgėme vištienos maltinį su sūriu. Iškepęs gerai, sūris išsilydęs ir maloniai dera su švelnia vištiena. Garnyrui pateikiamos įvairių kopūstų salotos su kukurūzais ir majonezu. Skanus sprendimas. Salstelėjusi bulvių košė - stiprioji patiekalo vieta.

Kompotas
Vyšnių kompotas priminė gamintą namie, buvo saldus ir labai kvapnus.


Pietų kaina: 9,20 Lt

 




Interviu su virėja Vilija iš valgyklos Žvėryne „PUNTUKAS“.


Kiek laiko dirbate šioje valgykloje?
Nu 15 metų.
O jūs prieš tai kur nors dirbote? Irgi virėja?
Taip, irgi virėja. Kitur dirbau, bet irgi pagrinde virėja.
Kiek laiko apskritai dirbate šioje sferoje?
Oi, jau apie 25 metai turbūt.
Kur mokėtės šio amato?
Kursus baigiau, kaip ten aksčiau būdavo.
O konkrečiau?
Mokykla buvo Žirmūnuose (Žirmūnų kulinarijos mokykla). Kas joje dabar - nežinau.
Ar mylite savo darbą?
Man patinka (juokiasi).
Už ką esate atsakinga?
Pagrinde dirbu su mėsa. Kai gauname mėsą, aš viską nuo A iki Z su ja darau.
Ar cepelinams mėsą irgi Jūs ruošiate?
Taip, rytoj gaminsime cepelinus.
O cepelinus žmonės dažnai valgo? Gal čia populiariausias patiekalas?
Pas mus cepelinai pagrinde ketvirtadieniais būna. Žmonės, kurie pagrinde mėgsta cepelinus, tai jau žino.
O kiek cepelinų pagaminate per dieną?
Kažkur tai apie 50 porcijų darydavome. Tai čia apie 100 cepelinų išeina.
O jeigu matot, kad jau baigiasi cepelinai?
Daugiau nebedarom, nes ruošiam viską iš ryto. Ir čia nėra taip, kad žmonės užsako. Žmonės ateina ir nori iš karto pavalgyt. Čia ne kaip restorane, kur ateini ir reikia palaukt.
O kada pradedate gaminti cepelinus?
Nuo pusės dešimt, kad ant pusės vienuolikos jau būtų.
O bulves rankomis skutate ar turite mašiną kokią?
Turim mašiną.
O indams plauti irgi turite indaplovę?
Turėjom, bet dabar neturim. Dabar mažiau žmonių.
O koks Jūsų valgyklos firminis patiekalas?
Na matot, kaip: stengiamės kaip geriau, bet išeina kaip išeina. Pagrinde viską darome. Pripratusi esu. Per tiek metų vistiek jau automatiškai žinai kas kur ir kaip.
O iš kur imate patiekalų receptūras?
Iš knygos. Vedėja duoda.
Ar galėsite tą knygą mums parodyti?
Čia pas vedėją reikia klausti. Nes ji duoda mum receptūra, nes vis tiek reikia žinot kiekį, kiek kas sveria, reikia tai žinot.
Ar Jūsų valgykloje laikui bėgant keičiasi patiekalai?
Šiaip keičiam. Mes paeksperimentuojam. Jei matome, kad žmonėms patinka, tai ir toliau gaminame.
O kokie eksperimentai tikrai pasiteisino?
Nu, kad kažkaip viską valgo. Nėra tokio kažko vieno.
O keičiasi žmonių skonis? Kas pasikeite per tuos 25 metus?
Kad panašiai tai negaliu pasakyt. Dabar turim daugiau ingredientų, anksčiau taip nebuvo. Anksčiau negamindavome tiek daug patiekalų su įdarais. Tik per šventes, banketus. Dabar ir padažai jau įvairiausi atsirado. Būdavo daugiau maltų patiekalų - kukuliai ir panašiai. Dabar žmonės natūralų maistą valgo, kad kuo mažiau perdirbta būtų. Dabar pas mus ir troškinys turi būti, ir kepsnys, ir maltas. Penki - septyni patiekalai per dieną. Kiekvieną dieną kažką kita darome.
O valgyklos maistas turi kokią specifiką, nes vis tiek jis paskui visą dieną yra laikomas tik šiltai.
Na kaip, mes pasidarom ir paskui tik iškepam viską ir dedam. Nieko nepaliekam antrai dienai.
O turit pastovių klientų?
Būna ateina kokie, bet šiaip pastoviai savo. Ateina čia iš bankų ir aplink čia kas eina.
Ką mėgstate labiausisiai gaminti? Ar yra toks patiekalas?
Ai man nėra skirtumo. Kažkaip pratus, žinai.
O ką namie gaminate?
Beveik tą patį ką ir valgykloje. O ką ten sugalvosi? Padažiukas nebent koks.
O gaminat ką nors netradicinio?
Tai mes ir čia gaminam kokią kinietišką vištieną. Aišku gal nėra to tokio aštrumo, kaip jie ten mėgsta.
O yra, kaip kad seniau, kad receptai turi būti patvirtinti ir yra kažkoks planas visiems vienodas?
Oi ne, dabar taip nebėra. Galim savo daryt. Svarbu tik receptūras žinot, tada jau pagal tai ir kainą paskaičiuojam. Šiaip būna, kad ir pačios receptus sugalvojam, siūlom paskui.
Ar mėgstate žiūrėti kulinarines laidas?
Taip, čia įdomu. Pamatai kažkątai naujo.
Ar žinote Oliverį?
Nu ten sunkiau biški. Ten daugiau tokių ingredientų, kokių pas mus nėra. Jeigu pas mus būtų restoranas, tai kitaip biški būtų. Žmonės ateina pagrinde čia pavalgyti ir kad greičiau būtų.
Ar gali patiekalas priklausyti nuo jūsų nuotaikos ar blogo oro?
Man atrodo, kad jei nepatinka darbas tai aišku ne taip jau. Nu kažkaip kai darai su meile, tai gerai gaunasi.
Koks svarbiausias daiktas yra Jūsų virtuvėje?
Turbūt ta plyta, kur nupirkom. Didelė. Nesudegs niekas.
Kaip manote, ką olandai valgo pietums?
 ... (galvoja) .. Italijoj žinau, kad ten pagrinde makaronai.... Dukros draugė ten gyvena ir sako, kad pagrinde vakare jie ten valgo.
Ar būna žmonių, kai dvi porcijas iš karto užsisako?
Ateina tokių žmonių, ateina. Ankščiau būdavo, kad žmonės pasiimdavo daug ir nesuvalgydavo. Dabar taip nėra. Paima vieną žemaitį (žemaičių blyną), jei pritrūksta, tik tada paima antrą.
O su klientais jei susitinkat sveikinatės, gal vardus žinot?
Na vardų tai nežinom, bet kadangi čia pagrinde tie patys eina, tai jei susitinkam pasisveikinam. O jei svetimi ateina tai irgi sveikinamės. Vis tiek tada ir malonesnė aplinka gaunasi.
Gal dar galite kažką papasakoti, pridurti iš valgyklos gyvenimo?
Šitoje valgykloje ankščiau vestuves darydavo. Ir mano dukros vestuvės čia buvo. Kai filmavo, tai valgykla labai gražiai atrodė. Nors dabar jau nelabai gražiai.. Bet esame pripratę...
O čia gėlių parduotuvė visada buvo?
Na kai aš atėjau tai čia kažkokia parduotuvė buvo. Parduotuvytė tokia nedidelė.
O turit kokią valgyklos viziją, svajonę... Kaip galvojat ką veiksit po 10 metų?
Na man patinka šitas darbas. Kažkaip kitur savęs neįsivaizduočiau turbūt.
Tai tokios profesijos kuo norėtumėt būt kitu turbūt nėra?
Nėra. Vis tiek čia kūrybiškas darbas. Patinka man. Nes jei jau virėjai nepatiks gamint, tai ir maistas paskui bus neskanus.
O jūs vaikų turite? Kaip derindavot darbą su šeima?
Turiu dvi dukras ir sūnų. Dukra jau viena ištekėjo. O anksčiau tai į darželius vesdavau. Dabar va tik nuo 6 dirbam, o anksčiau tai nuo 7 dirbdavom, tai į darželį nuvesdavau ir viskas.
Ar ankščiau buvo kažkokia tvarka, kurios dabar nebėra?
Žinote kaip, pagrinde virėjoms išliko ta pati tvarka: savo darbo vietą reikia susitvarkyti visada ir panašiai.
Kada prasideda Jūsų darbo diena?
Šeštą valandą. Dirbu iki dviejų. Sovietų sąjungoje dirbdavome nuo aštuonių iki keturių.
Ar valgyklos lankytojai pasikeitė laikui bėgant?
Gal daržovių daugiau pradėjo valgyti. Sveikiau biški valgo. Mėgsta cepelinus, ir kugelį, žemaičius ar dar kažką ten. Kai kas paima, pavyzdziui, natūralią mėsą - „be nieko“, kuri turi būti patiekta būtinai ant didelės lėkštės. Daugiau nieko. Ateina žmonės ir paprašo. Nes pavyzdžiui jūs valgysit kugelį su grietine, o aš su spirgučiais. Yra tokiu žmonių, kurie tiktai jautieną valgo. Jeigu jos nėra – valgo vištieną. Kiaulienos nevalgo.
O kiek žmonių dirba valgykloje?
Mes 5 moterys. Yra plovėja, yra kasininkė, kuri dar ir miltinius gamina, yra viena, kuri daro salotas, kita kepa pyragus ir bandeles.
Ar viską spėjate padaryti?
Spėjam, normaliai.
Kiek žmonių aptarnaujate per dieną?
Dabar jau mažiau. Apie 100 žmonių.
O kiek daugiausia ateidavo žmonių?
Būdavo ateidavo apie 200 žmonių. Būdavo didelė eilė. 2007 - 2008 m. dar buvo tokia eilė. Jau prieš naujus metus pradėjo mažėt žmonių. Dabar žmonės pinigų neturi.
Ar užtekdavo vietos?
Jei čia neužtekdavo eidavo į bufetą. Bet šiaip kažkaip tilpdavo.
O kaip kolektyvas? Visi čia jau seniai dirba?
Taip. Dabar labai geras kolektyvas. Jau dabar kokie 5 metai tas pats kolektyvas.
O kas priima į kolektyvą naujus žmones?
Vedėja, čia jau vedėja sprendžia. Nes pas mus jau jei kažkas išeina turi visada būt kitas žmogus.




hellzaf 2-5-2011 03:15:09
Levitra 6376 Ultram qmqzs

Gorlep 29-4-2011 18:48:00
viagra %OO prednisone >:D prednisone pxxa

CorneilleJC 27-4-2011 12:41:39
buy auto insurance online 870571 car insurance =)

izxyqajy 26-4-2011 14:35:19
MhodsG giavzxukyyaf

Darrance 25-4-2011 20:46:40
Real brain power on display. Thnaks for that answer!

aufkrigt 25-4-2011 19:42:58
PyUwII ntepxdwynhmo

Amory 25-4-2011 12:33:47
IMHO you've got the right asnwer!




go up