PASIŪLYK VALGYKLĄ
JŪSŲ VALGYKLOS
2010/09/30
news39_v.jpg
2010/09/30
news38_v.JPG
2010/04/24
2010/04/24
news36_v.jpg
2009/10/21
2009/10/02
news19_v.JPG
2009/10/06
news21_v.JPG
2009/11/03
news26_v.jpg
2009/09/15
go up
logo
visos valgyklos
aklas pasimatymas:
Visiškas vintage interjeras.

Ilgas takelis ant kurio sudėjęs nešvarius indus gali žiūrėti kaip jie nuvažiuoja į kriauklę.

Studentai, su kuriais gali diskutuoti apie fiziką, teisę, ekonomiką ir komunikaciją.

Mikrobangė, kurioje gali pasišildyti maistą. Tiesa, pagal oficialias taisykles savo maisto ten šildyti negalima. Bet kai niekas nematydavo...



Jokių eilių, kai vykdavo paskaitos.
Silpnaregiai (kurtieji) dirbantys virtuvėje.

Tyla per pietus.

Gana sunkiai aptinkama vieta.

Dideli stalai, jei visgi nori pietauti su kompanija.



Nuoširdus virėjos rūpestis: „O tai kaip čia sriubos nevalgysit? Nesveika.
Specialus užtvaras eilei. Labai įdomus dalykas.

Važiuojantis takelis ant kurio galima krauti savo nešvarius indus.

Prie puodų stovintis virėjas.

Neįkiri ir maloni muzika.



Sovietmečio gerovę menantis interjeras.
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.



Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!



Kabykla paltams.
Savaitgaliniai šokiai „Kam per 30“ ir su tuo susijusi atributika likusiomis savaitės dienomis.

Dvi didžiulės palmės prie lango.

Didžiulis paveikslas su laukinėmis aguonomis, diskusijoms apie kraštovaizdžių tapybą.

Foninė muzika (tik rusiška).



Daug stalų prie lango.
Netikėta vieta valgyklai – bendrabutis apsuptas dangoraižių.

Skiautinis kilimas ant sienos.

Gana jauna valgyklos auditorija.

Išskirtinis aptarnavimas ne moksleiviams.



Vietiniai, kurie mielai parodo, kur yra valgykla.
Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.



Įsimintinos rožinės spalvos sienos.
Labai kalbi valgyklos darbuotoja.

Daugelis valgykloje esančių daiktų pažymėti įvairios degtinės logotipais.

Viskas valgykloje visiškai nauja.

Valgykla nusėta gyvomis gėlėmis. Tarp jų yra net orchidėja.



Šviežias ir akiai malonus interjeras.
Galimybė įsigyti alkoholio.

Kvapą gniaužiantis vaizdas pro langą.

Milžiniškas veidrodis prie išėjimo iš valgyklos.

Skystųjų kristalų televizorius, rodantis „Nekviestą meilę“, o esant reikalui per jį galima stebėti kitą pietaujančių salę.



Diplomas už gerą valgyklos darbą.
Tarp stalų besisukiojanti darbuotoja su pilnomis lėkštėmis.

Ilga, bet greit tirpstanti eilė pietų metu.

Muzikinis fonas, kurio beveik nesigirdi.

Valgykloje spaudžiamos šviežios morkų sultys.



Jokių padėklų – visas maistas tiesiai ant stalo.
Mikrobangė, kuroje galima šildyti savo maistą.

Firminė saldainių parduotuvė tiesiog toje pačioje valgykloje.

Aiškiai matomos tualeto durys – tikrai nereikės klausti kelio.

Šokolado kvapas ir pigesni saldainiai (kažkodėl yra ir pigesnių ledų).



Tikrai sudėtingi patiekalai, kurių kitur nebūna (eskalopas, Kijevo kotletas ir pan.).
Valgykla įsikūrusi viename pavojingiausių miesto rajonų.

Pagrindinis akcentas – balta spalva.

1959 įrengtos valgyklos patalpos.

Valgykloje galima užsakyti šventinį stalą.



Visišką senovę menantis interjeras.

Kasininkė – skaičiavimo skaitliukais čempionė.

Nemokamas menas ir paskalos aplink.

Baras su puikiu aptarnavimu.



Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.



Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.
Vagykloje nėra dviejų visiškai vienodų indų

Jei labai skubi, pietus čia gali suvalgyti ir stovėdamas prie baro stalelių

Nuobodžiaudamas gali atspėti visų prie lango augančių augalų pavadinimus. Spėliojimų užteks mažiausiai savaitei

Kabyklos paltams



Oro kondicionierius (vizito metu neveikė)
EN / LT






































































































































































2010-01-14
Pramonės, Kaunas

no map
Pramonės pr. 4
DIRBTINIO PLUOŠTO G_KLA
Kauno pramonės rajone įsikūrusioje senojoje dirbtinio pluošto gamykloje veikia valgykla, kuri yra ne tik dydžio kaip mažas prekybos centras, tačiau turi ir salę privatiems pasisėdėjimams bei raudona dirbtine oda muštą barą. Virtuvėje betriūsianti komanda taip pat nepaliks abejingų.
foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

Norint patekti į valgyklą pirmą kartą reiktų nebijoti paklausti apsaugos, kur ji įsikūrusi. Išsigąsti ilgo ir tamsoko koridoriaus taip pat nereiktų. Jo gale - keturios kriauklės apkaltos medinėmis lentelėmis ir didžiulės durys į maitinimo įstaigą.

Nepratusieji prie fabriko valgyklų gali ir pasimesti - valgykla padalinta į tris dalis: baras, valgymo salė ir prekystalis. Tiesa, už slaptų durų slepasi dar vienas kambarys su ilgu stalu ir įmantriais šviestuvais. Valgymo salė taip pat įspūdinga: raudonos baro kėdės puikiai dera su mėlynomis sienų detalėmis ir ant kolonų esančiais veidrodžiais. Panašu, jog interjerą senais laikais kūrė skonį turėjęs žmogus.

Valgyklos klientai - daugiausiai fabriko darbuotojai. Taip pat valgykloje matėme bent kelis policijos ekipažus, vyrus iš kaimyninio prekybos centro, greta esančių fabrikų darbuotojus ir netikėtai pramonės rajone atsiradusius kauniečius.
Valgyklos maistas - tikrai skanu ir dalijamas nemažomis porcijomis. Virtuvės profesionalumą patvirtina ir vis netylantis vedėjos telefonas su banketų, furšetų, vestuvių ar iškylų užsakymais. Svarbus faktas - kartais daržovės į lėkštes atkeliauja iš pačios vedėjos daržo.

Atskiro smaližių dėmesio vertas „Tinginio" pyragas, kuris tirpo burnoje ir jei ne prieš tai suvalgyta dviguba porcija silkės, tai laisvai būtumę sukrimtę ir antrą pyrago gabalą.




Valgyklos Vedėja Violeta


Kiek metų dirbate šioje valgykloje?
9 metus jau.

O apskritai valgyklose?
Gal ne valgyklose, o visuomeniniam maitinime dirbu jau apie 30 metų.

Kaip tuomet patekote į šią sritį?
Tai... Reiškia kaip, baigiau visuomeninį maitinimą. Buvęs... anksčiau buvo... dabar KTU, o tada buvo Sniečkaus politechnikos institutas visuomeninio maitinimo specialybė.

Kodėl būtent tą specialybę pasirinkot?
Draugės stojo ir aš stojau. Jos labai norėjo ir neįstojo, o aš įstojau. Tuomet buvo didelis labai konkursas. Net daugiau nei į mediciną.

Ką žinote apie šią valgyklą?
Kai pastatė „Dirbtinio pluošto“ gamyklą, tai čia buvo administracijos valgykla. Darbuotojų valgykla buvo ten toliau, kažkur kieme. Tų darbuotojų buvo gal kokie 7 tūkst. Kai mes atėjom buvo likę tik 2 tūkst. darbuotojų. Ši valgykla buvo uždaryta ir veikė ten tik toks bufetukas darbuotojams, o paskui mes atsidarėm čia, kadangi galvojom išplėsim tą maisto gamybą. Mes ją ir išplėtėm. Dabar ateina ir iš pašalės žmonės, ne tik darbuotojai. O dabar darbuotojų belikę kokie 700.

Tai šita valykla buvo labiau tokia valdžios?
Taip. Bet ji buvo labai apleista. Mes čia labai daug ką pasikeitėm: va linoleumą, dar ten pasigražiom kiek mums leido finansai ir jėgos. Ir viskas - va dabar dirbam. Iš pradžių buvo sunkiai, bet per porą metų savo klientūrą susiradom ir dirbam.

O klientai pas jus jau nuolatiniai?
Daugelis taip. Na aišku ten kai kurie kai kur kitur nueina. Aš, pavyzdžiui, irgi kasdien turbūt neičiau į tą pačią vietą valgyt. Bet daugumoj tie patys visi. Yra tokių, kurie 9 metus jau diena iš dienos eina.

Darbininkės čia nuolatos valgo. Anksčiau jos nešdavosi sumuštinius, bet dabar jos skaito, kad geriau paimt pusę porcijos kepsnio, pusę porcijos sriubos ir sumoka ten 2,83 lito, negu ten neštis sumuštinių ir sausus visą dieną valgyt. Tai sako dar brangiau išeina tie sumuštiniai, nes dar ir draugę pavaišint reikia. Nu vis vien šviežias šiltas maistas. Be to, prasiblaškymas nuo darbo. Ką ten darbo vietoj dar ir valgyt.

Kada ir kaip atsiranda jūsų valgyklos meniu?
Iš vakaro daugumoj. Bet mes keičiam kasdien tą meniu. Ir stengiamės, kad būtų jautiena, vištiena, kiauliena, daržovinis patiekalas būtinai, troškintas būtinai, iš varškės kažkas, iš bulvių. Ir taip kasdien keičiam. Na ir daug priklauso nuo to, ką turim kitai dienai produktų. Va pavyzdžiui dabar jau yra sustatytas rytojui meniu ir virėjos jau gali ruoštis rytojui kas joms reikia.

O būna, kad patys klientai sūlo patiekalus?
Būna, kad jie pasiilgstra kokio patiekalo. Mes gal praleidžiam, o jie primena, kad jau seniai kažko nebuvo, tai tada įtraukiam.

Eksperimentuojat savo virtuvėj?
Taip taip. Labai dažnai. Turim daug savo receptų. Idėjų tai iš literatūros, žurnalus sklaidau, pačiai kas nors į galvą šauna. Stengiamės atnaujinti asortimentą, nes nusibosta.

Pati namuose gaminate? Ką dažniausiai?
Gaminu, beabejo. Namuose, gal net panašus į valgyklos maistą išeina. Tik va mano vaikai nemėgsta maltos mėsos, kažkaip retai todėl darau balandėlius ar kažką ten.

Turit savo firminį patiekalą?
Nu pastaruoju metu vištienos filė su špinatais, nes labai jau skanus. Mes čia ir salėj gaminamės. Čia jau pačios šitą išradom. Su špinatų arba sūrio padažu mes darom.

Turit savo mėgstamiausią patiekalą?
Labai mėgstu cukinijas. Labai stengiuosi aš ją vis kur nors ir naudot. Va ir šiandien yra cukinija įdaryta faršu. Cukiniją darom užkeptą, darom troškinį su cukinija ir taip toliau. Man kažkaip patinka, aš ją visur dedu. O šiaip aš viską mėgstu. Tokio kaip labai mėgstamo tai ir neturiu.

Kaip manot, valgyklos maistas sveikas ar nelabai?
Nu kaip pasakyt. Matot, pas mus jis yra sveikas vien dėl to, kad mes nenaudojam jokių konservantų, jokių šitų papildų, aliejų irgi naudojam nemodifikuotą. Aliejų keičiam kasdien ir panaudoto niekada nenaudojam. Jau ir klientai sako, kad pavalgom kur kitur, jau skrandį skaudą. Gal aliejus senas, gal dar kažkas. Aš visąlaik sakau: „Gaminkit taip, kaip savo vryui gaminat“. Auklėju taip tas savo virėjas.
Žalumynus pati auginu. Ten krapus kokius. Pas mus visąlaik daug visokių žalumynų. Salotas irgi auginu. Pavyzdžiui, dabar nusipirkom šviežias morkas tarkavimui. Pas tokią ūkininkę nuolatos perkam, nes žinau, kad pas ją yra geros morkos. Uogas žiemai irgi savas užsišaldom, todėl jau uogienių niekada jokių neperkam. Visada būna savo kažkas.

Ką veikiat laisvalaikiu?
Gaila, kad pati bute gyvenu, nes man rankas į žemę įkišt reikia, taip sakant. Šiaip skaityt labai mėgstu, kryžiažodžius spręst. Mano mėgstamiausia knyga yra „Alchemikas“.

Grįžkim prie jūsų klientų. Kaip manote, kodėl renkasi jūsų valgyklą?
Turbūt dėl kainų, asortimento ir maisto šviežumo.

O ar krizė palietė valgyklą?
Mus labai palietė, kadangi „Dirbtinis pluoštas“ dirba dabar tik 4 dienas per savaitę. Penktadieniais čia būna tuščia. Nuo liepos fabrikas dviem mėnesiams stoja, tada tikrai bus labai jau sunku. Nu ir iš aplinkinių žmonių čia nemažai atleido. Būna pasigendam žmonių, tai sužinom, kad vienur ar kitur atleido. Žmonės irgi jau kaip savi: ateina pasisako.

Kaip manot, Lietuvoj dar daug valgyklų likę, ar jos populiarios?
Kaune tai tikri daug yra. Visuose pramonės rajonuose, mokyklose. Pagal mane Kaune tikrai pakankamai yra.

Sako, kad žmonės dabar labai tunka ir pan. Kaip manote, kokias klaidas dažniausiai žmonės daro maitindamiesi?
Aš tai skaitu, kad... Nežinau, gal per daug riebalų valgo ir kiek aš žinau pagal save labai daug tukimo duoda valgymas be rėžimo. Jau čia tikrai yra garantija.

O iš savo dartbo, gal kokią juokingą istoriją turit?
Na būna visko. Dažnai patieklas koks juoką sukelia. Turim mes kepsnį „Lokys“ ir būna netikras zuikis. Tada jau būna visą dieną juoko eilėje. Žmonės ir meškų tada prašo ir zuikio ausų. Visa diena būna su juoku.

Kaip galvojat, ką pietums valgo olandai?
Aš galvoju, kad salotas valgo, kažką tokio lengvo, o jau vakare pavalgo mėsos, man taip atrodo. Gal sriubos, gal salotų, o vakare jau rimčiau.




mangokveta 3-5-2011 13:15:03
car insurance quotes 0823 auto insurance jqthv

GnatTwo 2-5-2011 06:43:20
viagra bhxfy ultram >:)) viagra 75405

KoriTheGirl 30-4-2011 03:44:24
auto insurance quotes gwukyh insurance auto auctions modud

tnnsaction 29-4-2011 20:41:30
online pharmacy accutane wqy tramadol =) aciphex effects side cmzgoe

bnyberg 29-4-2011 13:46:59
Levitra =[[[ levitra viagra online 152539

ysxnereedag 25-4-2011 19:12:21
7xP1bw yfiulwtqklcx

Millicent 25-4-2011 05:16:35
Wow! That's a rlleay neat answer!

Žygimantas 22-8-2010 22:33:31
Labas Vakaras Noriu jūsų mandagiai ir su pagarba Jums,paklausti,dėl įsidarbinimo,galimybių,pas jus.Šiaip turiu konditerio kvalifikaciją,bet galėčiau,dirbti virėju,arba jo padejeju,na,kad ir indu plovėju,darbas negasdina,galiu dirbti mokytis ir tobulėti. Būtų malonu sulaukti jūsų atsakymo. Su pagarba Žygimantas Olinskas Mano kontaktai; tel 861643735; namų 837 43 52 73 Gero Vakaro KAUNAS 2010 08 22 IR DAR PRIDURSIU ....VALGYKLA LIUKS....SKANUS PATIEKALAI.




go up