PASIŪLYK VALGYKLĄ
JŪSŲ VALGYKLOS
2010/09/30
news39_v.jpg
2010/09/30
news38_v.JPG
2010/04/24
2010/04/24
news36_v.jpg
2009/10/21
2009/10/02
news19_v.JPG
2009/10/06
news21_v.JPG
2009/11/03
news26_v.jpg
2009/09/15
go up
logo
visos valgyklos
aklas pasimatymas:
Mikrobangė, kuroje galima šildyti savo maistą.

Firminė saldainių parduotuvė tiesiog toje pačioje valgykloje.

Aiškiai matomos tualeto durys – tikrai nereikės klausti kelio.

Šokolado kvapas ir pigesni saldainiai (kažkodėl yra ir pigesnių ledų).



Tikrai sudėtingi patiekalai, kurių kitur nebūna (eskalopas, Kijevo kotletas ir pan.).
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.



Vagykloje nėra dviejų visiškai vienodų indų

Jei labai skubi, pietus čia gali suvalgyti ir stovėdamas prie baro stalelių

Nuobodžiaudamas gali atspėti visų prie lango augančių augalų pavadinimus. Spėliojimų užteks mažiausiai savaitei

Kabyklos paltams



Oro kondicionierius (vizito metu neveikė)
Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.



Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.
Savaitgaliniai šokiai „Kam per 30“ ir su tuo susijusi atributika likusiomis savaitės dienomis.

Dvi didžiulės palmės prie lango.

Didžiulis paveikslas su laukinėmis aguonomis, diskusijoms apie kraštovaizdžių tapybą.

Foninė muzika (tik rusiška).



Daug stalų prie lango.
Silpnaregiai (kurtieji) dirbantys virtuvėje.

Tyla per pietus.

Gana sunkiai aptinkama vieta.

Dideli stalai, jei visgi nori pietauti su kompanija.



Nuoširdus virėjos rūpestis: „O tai kaip čia sriubos nevalgysit? Nesveika.
Visiškas vintage interjeras.

Ilgas takelis ant kurio sudėjęs nešvarius indus gali žiūrėti kaip jie nuvažiuoja į kriauklę.

Studentai, su kuriais gali diskutuoti apie fiziką, teisę, ekonomiką ir komunikaciją.

Mikrobangė, kurioje gali pasišildyti maistą. Tiesa, pagal oficialias taisykles savo maisto ten šildyti negalima. Bet kai niekas nematydavo...



Jokių eilių, kai vykdavo paskaitos.
Netikėta vieta valgyklai – bendrabutis apsuptas dangoraižių.

Skiautinis kilimas ant sienos.

Gana jauna valgyklos auditorija.

Išskirtinis aptarnavimas ne moksleiviams.



Vietiniai, kurie mielai parodo, kur yra valgykla.
Labai kalbi valgyklos darbuotoja.

Daugelis valgykloje esančių daiktų pažymėti įvairios degtinės logotipais.

Viskas valgykloje visiškai nauja.

Valgykla nusėta gyvomis gėlėmis. Tarp jų yra net orchidėja.



Šviežias ir akiai malonus interjeras.
Specialus užtvaras eilei. Labai įdomus dalykas.

Važiuojantis takelis ant kurio galima krauti savo nešvarius indus.

Prie puodų stovintis virėjas.

Neįkiri ir maloni muzika.



Sovietmečio gerovę menantis interjeras.
Visišką senovę menantis interjeras.

Kasininkė – skaičiavimo skaitliukais čempionė.

Nemokamas menas ir paskalos aplink.

Baras su puikiu aptarnavimu.



Galimybė įsigyti alkoholio.

Kvapą gniaužiantis vaizdas pro langą.

Milžiniškas veidrodis prie išėjimo iš valgyklos.

Skystųjų kristalų televizorius, rodantis „Nekviestą meilę“, o esant reikalui per jį galima stebėti kitą pietaujančių salę.



Diplomas už gerą valgyklos darbą.
Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.



Įsimintinos rožinės spalvos sienos.
Valgykla įsikūrusi viename pavojingiausių miesto rajonų.

Pagrindinis akcentas – balta spalva.

1959 įrengtos valgyklos patalpos.

Valgykloje galima užsakyti šventinį stalą.



Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!



Kabykla paltams.
Tarp stalų besisukiojanti darbuotoja su pilnomis lėkštėmis.

Ilga, bet greit tirpstanti eilė pietų metu.

Muzikinis fonas, kurio beveik nesigirdi.

Valgykloje spaudžiamos šviežios morkų sultys.



Jokių padėklų – visas maistas tiesiai ant stalo.
EN / LT




























2010-06-08
Saltoniškės, Vilnius
Opening hours: UŽDARYTA / CLOSED


no map
Saltoniškių g. 58
SOC. TYRIMŲ INST. KULTŪROS, FILOSOFIJOS IR MENO INST.
Valgykla kultūros, filosofijos ir meno institute yra viena tų, kurios sukelia daugybę įspūdžių. Net sunku pasakyti, kas labiau pribloškia - ar sovietmečio interjeras sumaišytas su kraujo raudonumo užuolaidomis ir molio lipdiniais ar tikrai gardus maistas pritaikytas studentų kišenei. Mums ilgam įsirėžė abu dalykai. Rengiant šį tekstą sužinojome, jog ši valgykla jau uždaryta.
foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.

Studentai su gana inteletualiomis diskusijomis.

Vietoje kepamos bandelės.

Sename ir tikėtina stalinistinės architektūros laikus menančiame pastate Saltoniškių gatvėje įsikūręs kultūros, filosofijos ir meno institutas. Prie senų medinių durų kabo 6 lentelės, kurių viena praneša, jog kažkur koridoriuose pasislėpusi ir valgykla - kavinė.

Vos pravėrus duris paaiškėjo, jog turime reikalų su neeiline maitinimo įstaiga. Kiek tamsokos patalpos viduje kabėjo šviestuvai su žvakės formos lempomis. Ką jau kalbėti apie langus ir įvairias lentynas dekoruotas raudona medžiaga. Slapčia tikrai pagalvojau, jog vakarais, kai užtraukiamos sunkios medžiagos užuolaidos čia vyksta "Mulen Ružo" verti vakarėliai.

Atskiro aprašymo vertas ant sienos kabantis molinis pano. Daugybė molio vamzdelių primena didžiulius skudučius. Ši motyvas kartojasi visoje valgykloje, todėl atėjus su bičiuliais galima pasivaržyti, kas suskaičiuos daigiausiai molio vamzdžių. Be molio valgykloje gausu ir didžiulių vazoninių gėlių - jomis nukrauti ir valgyklos kampai, ir palangės.

Iš esmės, šį valgykla jauki, valgytojai gana jauni (tiesa, tarp jų įsimaišo vienas kitas dėstytojas ar greta dirbantis vadybininkas), o ant stalų patiestos nertos servetėlės primena senelių namus tiems, kuriuos kankina nostalgija.

Maistas:
Lankydamiesi valgėme virtų bulvių cepelinus. Jie buvo puikiai išvirę, mėsa puikiai paruošta, nepagailėta prieskonių, kurie tikrai pagyvino cepelinus. Patiekalas patiektas su grybų padažu. Anksčiau čia valgę kolegos pašnabždėjo, jog nuodėmės vertas ir valgykloje gaminamas bulvių plokštainis bei grietinėje troškintas liežuvis.

Kompotas:
Lankymosi dieną ragavome obuolių kompotą. Jis buvo dar kiek šiltokas, bet kvepėjo vanile ir buvo saldžiarūgštis, o tai jam užtarnavo pagyrimus.




Elvyra, valgyklos vadovė


Kiek metų dirbate šioje valgykloje?
Šitoj vietoj? Trys metai.
Kiek laiko apskritai dirbate šioje sferoje?
Dirbu nuo 1981m.
Ar Jūs esate šios valgyklos vadovė?
Taip.
O kokia čia jūsų atsakomybė?
Viskas į mano atsakomybę įeina. Aš esu kaip akcininkė, kaip direktorė. Prižiūriu darbą, organizuoju žmones ir maitinimą. Visas darbas.
Kiek žmonių dirba šioje valgykloje?
Dirba čia 9 žmonės: Trys virėjai, pagalbinė, valytoja, buhalterė ir aš.
Kiek žmonių apsilanko į dieną Jūsų valgykloje?
Įvairiai: šimtas, šimtas dvidešimt, būdavo ateidavo per dieną iki šimto penkiasdešimt. Žmonių ateina ne tik iš instituto, bet ir iš aplinkinių ofisų, ir žvėryno gyventojai.
Patiekalus gaminate vienai dienai?
Taip, vienai dienai. Kadangi pas mus praeina daug žmonių, tai mes jau maždaug orientuojamės, kiek maždaug reikia gaminti, taip pas mus jau beveik nieko ir nelieka kitai dienai.
Gal galite papasakoti apie valgyklos istoriją? Gal žinote kažką?
Ne mes nežinom. Mes čia atėjom ir viskas buvo įrengta. Kažkada seniau šiame pastate buvo partinė mokykla. Sovietiniais laikais. Tada ir pastatas čia buo daug gražesnis ir lempos tokios gražios. Tada buvo labai didelė apyvarta, nes daug kas čia atvažiuodavo tobulintis ir valgydavo šioje valgykloje.
Koks patiekalas pasibaigia greičiausiai?
Kaip visada: balandėliai, cepelinai. Yra einamiausi ir iš pigesnių. Pastaruoju metu visi valgo daugiausia po pusę porcijos. Ateina būna ten kokia troškinta kiauliena ar jautiena ir jie va ima pusę porcijos. Ir sriubos - tik pusę porcijos. Tiesiog neturi pinigų. Ankščiau mažiau buvo tokių dalykų. Mes negalime to uždrausti, nes toks laikotarpis atėjo. Žmonės renkasi tokias vietas, kur gali pigiau pavalgyti.
Kaip sudarinėjate meniu?
Kiekvieną dieną meniu mes keičiam. Ateinam ryte, ar iš vakaro ten jau apsvarstom ką mes gaminsim. Stengiamės keist kiekvieną dieną, nes pagrinde čia ateina žmonės tie patys. Tik jei būna kažkoks seminaras ar dar kažką, tai jau būna nauji. Jeigu pagamini kažką naujo, tai automatiškai žmogus daugiau perka. Jei gamini tą patį ir tą patį, tai mažiau perka. Anksčiau čia irgi būdavo sudarytas meniu savaitei ir gamindavo ketvirtadienį tą, penktadienį tą. Bet mes taip ne.
Ar pažįstate savo klientus?
Vardas nepažįstam, bet vistiek ateina čia jau kaip į namus, jie mums jau kaip draugai ar pažįstami.
Kas svarbiausia Jūsų virtuvėje?
Svarbiausia, kad būtų gražu, skanu, kad būtų žmonės patenkinti, kad greitai galėtų pavalgyti, kad nereikėtų laukti, kadangi kiekvienas ateina ir nori, kad jam būtų greitai. Ir kad karštas maistas būtų.
Gal stengiatės gaminti kuo ekologiškiau?
Šiuo momentu tai sunku kažką eksperimentuot. Nes žmonės stengiasi kuo pigiau pavalgyti, gali tik sriubos suvalgyt. Viską pagal finansus, kad kuo pigiau būtų..
Koks Jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Sumuštiniai. Galėčiau nieko negaminti, o tik sumuštinius valgyti.
Namuose taip pat pati gamintate?
Taip. Mano šeima nori, kad būtų pagaminta mano rankomis. Nori, kad būtų maistas namie pagamintas.
Ką darytumėte jeigu nedirbtumėte virėja?
Man patiktų kažkoks darbo organizavimas, ar kelionės, ar dar kažkastai - renginių gal organizavimas. Norėtųsi kažkur važiuoti, kažką organizuoti, kažką daryt, sėdėti vietoj nesinorėtų. Man turi būti pokyčiai, kažkas keistis, neįmanoma sėdėti. Esu dvynys, tai visuomet kažkas naujo turi būti.
Gal dar galite pridurti kažkokių įdomių istorijų iš valgyklos gyvenimo?
Pradėjau savo darbą nuo plovėjos ir taip po truputį: plovėja, virėja, tada konditerė, tada barmenė - visą tai praėjau pati. Nes kai baigiau vidurinę, tai įstojau į prekybos technikumą ir pradėjau dirbti. Taip ir prasidėjo mano darbas. Dirbau mokyklos valgykloje, 21-oje vidurinėje. Paskui aš dirbau Pylimo gatvėje, ten kepėme viščiukus.
Ar žinote tokį virėją Jamie Oliver? Gal gaminate pagal jį?
Dar kol kas ne. Mes gal senesni tokie esam. Pas mus yra greito maitinimo vieta. Nėra laiko tokiais dalykais užsiiminėti. Bet gražiai parodo, kaip jis gamina. Lauke tik pjausto. Žalumynų atsineša.
Ar dar kažką norėtumėte kažką pridurti?
Ankčiau dirbdavome tokiame ceche, iš kurio tiekdavo maistą vienam prekybos centrui, gaminom kulinariją visai Lietuvai. Kai atėjom čia dirbti, tai jau visai kitaip, nes kiekiai daug mažesni. Dirbdavom naktimis, pamainom. Maišydavome tonomis salotas. Tie katilai didžiausi. Maišydavome su rankomis, nes jei maišysi su mašina, susitrins.




lebodl 2-5-2011 13:57:02
ceNrqG mwlckbszlvlm

Char 2-5-2011 08:31:33
Kudos to you! I hadn't tohhugt of that!

siljehovd 2-5-2011 02:08:26
levitra levitra hxjr order ultram online >:DD

darylchad 30-4-2011 07:06:49
auto insurance quotes >:-D car insurance >:-DD

AkilSmizz 29-4-2011 22:06:11
ultram jss prednisone =D over the counter viagra lrqu

nvxznmzepx 26-4-2011 13:56:58
YXDowL ulerbmjhvzoo

Shorty 25-4-2011 17:22:23
Superior thinking demonstrated above. Thnkas!

Chup 6-11-2009 17:37:08
check it out :)

ullabul 30-10-2009 22:14:06
I like this project a lot.

Ween 30-10-2009 21:05:07
Hallo ! I like this canteen a lot:)

Majo 30-10-2009 21:04:34
Please give me more infos!!!! I want to go there:):)

Heinz 30-10-2009 21:02:04
When is the next Kompotas Party?




go up