Interviu su valgyklėlės virėja Terese
Kiek metų jau dirbat šitoj valgykoj?
Aš? Jau 10 metų.
O kas pasikeitė per tiek laiko?
Na kaip, anksčiau daugiau valgė, daugiau gėrė.
O kodėl atėjot į šią valgyklą? Gal šokėjom norėjot būti?
Nenorėjom šokėjom būti (juokiasi). Pakvietė mus dabartinė vadovė Regina.
O koks yra jūsų firminis patiekalas? Ar turit tokį?
Karštas šokoladas.
O žmonės dažnai jį valgo čia?
Paklauskit jau šokėjų (juokiasi).
(Atsako greta sėdinčios šokėjos): Valgom kartais. Ir valdžia neprieštarauja (juokiasi).
O patys čia cepelinus gaminat?
Nedažnai. Kartą per savaitę tik, nes čia tokia jau ta publika.
Papasakokit apie savo darbo dieną. Kaip ji atrodo, kai čia ateinat?
Aš ateinu kokią 7 valandą ir išeinu tik 9 valandą. Iš viso 14 valandų. Dirbam po dvi pamainas kas antrą savaitę.
Kiek jūsų žmonių čia dirba?
Tik 3. Mūsų pamainoje esam virėja, indų plovėja ir vadovė, kuri stovi prie baro.
Kaip sudarote meniu, kaip jį keičiate?
Meniu keičiame kiekvieną dieną. Sudarinėdami meniu žiūrim ir į repeticijas, žinom kada repetuoja, tai į tai atsižvelgiam.
O ką tuomet gaminate šokėjams?
Na jie irgi valgo viską ką pagaminam. Ir nėra jie tokie išrankūs. Stengiamės, kad vis būtų koks lengvesnis, vegetariškas patiekalas, padarom kokių lietinių su grybais, tiems kurie mėsiškai nenori. Košytes labai valgo. Pusryčiams darom karštų košių.
O galit papasakoti apie savo klientus?
Čia ne tik šokėjos, bet ir valytojos, kirpėja, ir orkestras, ir choras. Čia iš esmės vyksta gyvenimas darbe, o mes jau pastoviai čia būnam.
O yra tendencija, kad sveiką maistą valgo?
Jo, jo, jo. Būna kas prašo be bulvių, kitas tik daržoves ima ar su grikiais valgo. Stegiamės daryt pagal klientus.
O mėgstat eksperimentuoti? Keičiat patiekalus?
Na taip. Ypač pagal sezoną derinam. Stengiamės, kad kuo daugiau sezoninių dalykų būtų. Va dabar ir šviežios daržovės, ir šaltibarščiai. Mėgsta pas mus ir sultis morkų, mes čia jas spaudžiam.
O būna kokių smagių nutikimų pas jus?
Oi net nežinau kokių čia smagių nutikimų. Būna kartais balerina kokia sako “aš namie 7 cepelinus suvalgau ir nežinau kur man tiek telpa”. Nes man tai pavyzdžiui ir vieno per akis. O būna kartais balerinos tris iš karto suvalgo.
O jūs čia dirbat 10 metų. Ar yra tokie patiekalai, kuriuos tiek pat laiko ir gaminat?
Gal tokių kur kievieną dieną ir nėra. Negerai gamint taip, nes nusibosta žmonėms.