PASIŪLYK VALGYKLĄ
JŪSŲ VALGYKLOS
2010/09/30
news39_v.jpg
2010/09/30
news38_v.JPG
2010/04/24
2010/04/24
news36_v.jpg
2009/10/21
2009/10/02
news19_v.JPG
2009/10/06
news21_v.JPG
2009/11/03
news26_v.jpg
2009/09/15
go up
logo
visos valgyklos
aklas pasimatymas:
Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!



Kabykla paltams.
Visiškas vintage interjeras.

Ilgas takelis ant kurio sudėjęs nešvarius indus gali žiūrėti kaip jie nuvažiuoja į kriauklę.

Studentai, su kuriais gali diskutuoti apie fiziką, teisę, ekonomiką ir komunikaciją.

Mikrobangė, kurioje gali pasišildyti maistą. Tiesa, pagal oficialias taisykles savo maisto ten šildyti negalima. Bet kai niekas nematydavo...



Jokių eilių, kai vykdavo paskaitos.
Visišką senovę menantis interjeras.

Kasininkė – skaičiavimo skaitliukais čempionė.

Nemokamas menas ir paskalos aplink.

Baras su puikiu aptarnavimu.



Valgykla įsikūrusi viename pavojingiausių miesto rajonų.

Pagrindinis akcentas – balta spalva.

1959 įrengtos valgyklos patalpos.

Valgykloje galima užsakyti šventinį stalą.



Specialus užtvaras eilei. Labai įdomus dalykas.

Važiuojantis takelis ant kurio galima krauti savo nešvarius indus.

Prie puodų stovintis virėjas.

Neįkiri ir maloni muzika.



Sovietmečio gerovę menantis interjeras.
Silpnaregiai (kurtieji) dirbantys virtuvėje.

Tyla per pietus.

Gana sunkiai aptinkama vieta.

Dideli stalai, jei visgi nori pietauti su kompanija.



Nuoširdus virėjos rūpestis: „O tai kaip čia sriubos nevalgysit? Nesveika.
Tarp stalų besisukiojanti darbuotoja su pilnomis lėkštėmis.

Ilga, bet greit tirpstanti eilė pietų metu.

Muzikinis fonas, kurio beveik nesigirdi.

Valgykloje spaudžiamos šviežios morkų sultys.



Jokių padėklų – visas maistas tiesiai ant stalo.
Labai kalbi valgyklos darbuotoja.

Daugelis valgykloje esančių daiktų pažymėti įvairios degtinės logotipais.

Viskas valgykloje visiškai nauja.

Valgykla nusėta gyvomis gėlėmis. Tarp jų yra net orchidėja.



Šviežias ir akiai malonus interjeras.
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.



Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.



Įsimintinos rožinės spalvos sienos.
Savaitgaliniai šokiai „Kam per 30“ ir su tuo susijusi atributika likusiomis savaitės dienomis.

Dvi didžiulės palmės prie lango.

Didžiulis paveikslas su laukinėmis aguonomis, diskusijoms apie kraštovaizdžių tapybą.

Foninė muzika (tik rusiška).



Daug stalų prie lango.
Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.



Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.
Galimybė įsigyti alkoholio.

Kvapą gniaužiantis vaizdas pro langą.

Milžiniškas veidrodis prie išėjimo iš valgyklos.

Skystųjų kristalų televizorius, rodantis „Nekviestą meilę“, o esant reikalui per jį galima stebėti kitą pietaujančių salę.



Diplomas už gerą valgyklos darbą.
Mikrobangė, kuroje galima šildyti savo maistą.

Firminė saldainių parduotuvė tiesiog toje pačioje valgykloje.

Aiškiai matomos tualeto durys – tikrai nereikės klausti kelio.

Šokolado kvapas ir pigesni saldainiai (kažkodėl yra ir pigesnių ledų).



Tikrai sudėtingi patiekalai, kurių kitur nebūna (eskalopas, Kijevo kotletas ir pan.).
Netikėta vieta valgyklai – bendrabutis apsuptas dangoraižių.

Skiautinis kilimas ant sienos.

Gana jauna valgyklos auditorija.

Išskirtinis aptarnavimas ne moksleiviams.



Vietiniai, kurie mielai parodo, kur yra valgykla.
Vagykloje nėra dviejų visiškai vienodų indų

Jei labai skubi, pietus čia gali suvalgyti ir stovėdamas prie baro stalelių

Nuobodžiaudamas gali atspėti visų prie lango augančių augalų pavadinimus. Spėliojimų užteks mažiausiai savaitei

Kabyklos paltams



Oro kondicionierius (vizito metu neveikė)
EN / LT




























2010-06-08
Centras, Vilnius

map
A. Vienuolio g. 1
OPEROS IR BALETO TEATRAS
Operos ir baleto teatras visuomet atrodo didingai: įspūdingi rūmai, skulptūros, fontanai ir šviestuvų kolekcija. Išskirtinumas čia nesibaigia. Ne visiems matomas darbuotojų bufetas – valgykla stebina tamsaus medžio sienomis, vitražais ir elegantiškais puodeliais. Tik vėl primenam – tik teatro darbuotojams.
foto

foto
Labai mielos valgyklos virėjos

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Įėjimas
Operos ir baleto teatro valgykla – tokia pat rafinuota ir pakili, kaip pertrauka tarp spektaklių. Atrodo, jog tarp tamsių sienų ir senų geltonų šviestuvų tuoj pasirodys Figaro ir pasiūlys visiems paragauti firminio karšto šokolado (vyresniesiems ir brendžio).

Tarnybiniame bufete pietaujama ant tamsaus medžio stalų, žiūrint į vitražus ir auksu siuvinėtą servetėlę. Valgyklos meniu – standartinis. Kartu su šaltibarščiais į eilę stoja vištienos kepsnys ir atvirkščiai. Ir kaip priklauso tikram baleto teatrui – galima nusipirkti “Rafaelo” saldainių.



Interviu su valgyklėlės virėja Terese


Kiek metų jau dirbat šitoj valgykoj?
Aš? Jau 10 metų.
O kas pasikeitė per tiek laiko?
Na kaip, anksčiau daugiau valgė, daugiau gėrė.
O kodėl atėjot į šią valgyklą? Gal šokėjom norėjot būti?
Nenorėjom šokėjom būti (juokiasi). Pakvietė mus dabartinė vadovė Regina.
O koks yra jūsų firminis patiekalas? Ar turit tokį?
Karštas šokoladas.
O žmonės dažnai jį valgo čia?
Paklauskit jau šokėjų (juokiasi).

(Atsako greta sėdinčios šokėjos): Valgom kartais. Ir valdžia neprieštarauja (juokiasi).

O patys čia cepelinus gaminat?
Nedažnai. Kartą per savaitę tik, nes čia tokia jau ta publika.
Papasakokit apie savo darbo dieną. Kaip ji atrodo, kai čia ateinat?
Aš ateinu kokią 7 valandą ir išeinu tik 9 valandą. Iš viso 14 valandų. Dirbam po dvi pamainas kas antrą savaitę.
Kiek jūsų žmonių čia dirba?
Tik 3. Mūsų pamainoje esam virėja, indų plovėja ir vadovė, kuri stovi prie baro.
Kaip sudarote meniu, kaip jį keičiate?
Meniu keičiame kiekvieną dieną. Sudarinėdami meniu žiūrim ir į repeticijas, žinom kada repetuoja, tai į tai atsižvelgiam.
O ką tuomet gaminate šokėjams?
Na jie irgi valgo viską ką pagaminam. Ir nėra jie tokie išrankūs. Stengiamės, kad vis būtų koks lengvesnis, vegetariškas patiekalas, padarom kokių lietinių su grybais, tiems kurie mėsiškai nenori. Košytes labai valgo. Pusryčiams darom karštų košių.
O galit papasakoti apie savo klientus?
Čia ne tik šokėjos, bet ir valytojos, kirpėja, ir orkestras, ir choras. Čia iš esmės vyksta gyvenimas darbe, o mes jau pastoviai čia būnam.
O yra tendencija, kad sveiką maistą valgo?
Jo, jo, jo. Būna kas prašo be bulvių, kitas tik daržoves ima ar su grikiais valgo. Stegiamės daryt pagal klientus.
O mėgstat eksperimentuoti? Keičiat patiekalus?
Na taip. Ypač pagal sezoną derinam. Stengiamės, kad kuo daugiau sezoninių dalykų būtų. Va dabar ir šviežios daržovės, ir šaltibarščiai. Mėgsta pas mus ir sultis morkų, mes čia jas spaudžiam.
O būna kokių smagių nutikimų pas jus?
Oi net nežinau kokių čia smagių nutikimų. Būna kartais balerina kokia sako “aš namie 7 cepelinus suvalgau ir nežinau kur man tiek telpa”. Nes man tai pavyzdžiui ir vieno per akis. O būna kartais balerinos tris iš karto suvalgo.
O jūs čia dirbat 10 metų. Ar yra tokie patiekalai, kuriuos tiek pat laiko ir gaminat?
Gal tokių kur kievieną dieną ir nėra. Negerai gamint taip, nes nusibosta žmonėms.












go up