PASIŪLYK VALGYKLĄ
JŪSŲ VALGYKLOS
2010/09/30
news39_v.jpg
2010/09/30
news38_v.JPG
2010/04/24
2010/04/24
news36_v.jpg
2009/10/21
2009/10/02
news19_v.JPG
2009/10/06
news21_v.JPG
2009/11/03
news26_v.jpg
2009/09/15
go up
logo
visos valgyklos
aklas pasimatymas:
Klaidūs koridoriai su senomis girgždančioms grindimis.

Jauni valgyklos klientai.

Pirties jausmas valgant.

Paveikslėlis ant sienos ir švara.



Įsimintinos rožinės spalvos sienos.
Grotos ant langų ir jų motyvai interjere.

Žaismingai iškabintos dieninės lempos.

Gėlių parduotuvė su plačiu pasirinkimu augalų iš viso pasaulio. Taip pat yra daug dovanų pakavimo aksesuarų.

Senovinis baras greta valgyklos, bet su tomis pačiomis valgyklos darbuotojomis.



Netikėtai malonus kvapas: gėlės maišosi su šviežia bulvių koše.
Milžiniškas molio lipdinys ant sienos.

Raudona spalva, kuri valgyklą paverčia šiek tiek paslaptinga.

Aštuoniasdešimtųjų stiliaus įkvėptas baras su blizgiomis lempomis ir lenktomis linijomis.

Gyvomis gėlėmis nusėta aplinka.



Silpnaregiai (kurtieji) dirbantys virtuvėje.

Tyla per pietus.

Gana sunkiai aptinkama vieta.

Dideli stalai, jei visgi nori pietauti su kompanija.



Nuoširdus virėjos rūpestis: „O tai kaip čia sriubos nevalgysit? Nesveika.
Mikrobangė, kuroje galima šildyti savo maistą.

Firminė saldainių parduotuvė tiesiog toje pačioje valgykloje.

Aiškiai matomos tualeto durys – tikrai nereikės klausti kelio.

Šokolado kvapas ir pigesni saldainiai (kažkodėl yra ir pigesnių ledų).



Tikrai sudėtingi patiekalai, kurių kitur nebūna (eskalopas, Kijevo kotletas ir pan.).
Tarp stalų besisukiojanti darbuotoja su pilnomis lėkštėmis.

Ilga, bet greit tirpstanti eilė pietų metu.

Muzikinis fonas, kurio beveik nesigirdi.

Valgykloje spaudžiamos šviežios morkų sultys.



Jokių padėklų – visas maistas tiesiai ant stalo.
Visišką senovę menantis interjeras.

Kasininkė – skaičiavimo skaitliukais čempionė.

Nemokamas menas ir paskalos aplink.

Baras su puikiu aptarnavimu.



Savaitgaliniai šokiai „Kam per 30“ ir su tuo susijusi atributika likusiomis savaitės dienomis.

Dvi didžiulės palmės prie lango.

Didžiulis paveikslas su laukinėmis aguonomis, diskusijoms apie kraštovaizdžių tapybą.

Foninė muzika (tik rusiška).



Daug stalų prie lango.
Netikėta vieta valgyklai – bendrabutis apsuptas dangoraižių.

Skiautinis kilimas ant sienos.

Gana jauna valgyklos auditorija.

Išskirtinis aptarnavimas ne moksleiviams.



Vietiniai, kurie mielai parodo, kur yra valgykla.
Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!



Kabykla paltams.
Vagykloje nėra dviejų visiškai vienodų indų

Jei labai skubi, pietus čia gali suvalgyti ir stovėdamas prie baro stalelių

Nuobodžiaudamas gali atspėti visų prie lango augančių augalų pavadinimus. Spėliojimų užteks mažiausiai savaitei

Kabyklos paltams



Oro kondicionierius (vizito metu neveikė)
Visiškas vintage interjeras.

Ilgas takelis ant kurio sudėjęs nešvarius indus gali žiūrėti kaip jie nuvažiuoja į kriauklę.

Studentai, su kuriais gali diskutuoti apie fiziką, teisę, ekonomiką ir komunikaciją.

Mikrobangė, kurioje gali pasišildyti maistą. Tiesa, pagal oficialias taisykles savo maisto ten šildyti negalima. Bet kai niekas nematydavo...



Jokių eilių, kai vykdavo paskaitos.
Labai kalbi valgyklos darbuotoja.

Daugelis valgykloje esančių daiktų pažymėti įvairios degtinės logotipais.

Viskas valgykloje visiškai nauja.

Valgykla nusėta gyvomis gėlėmis. Tarp jų yra net orchidėja.



Šviežias ir akiai malonus interjeras.
Galimybė įsigyti alkoholio.

Kvapą gniaužiantis vaizdas pro langą.

Milžiniškas veidrodis prie išėjimo iš valgyklos.

Skystųjų kristalų televizorius, rodantis „Nekviestą meilę“, o esant reikalui per jį galima stebėti kitą pietaujančių salę.



Diplomas už gerą valgyklos darbą.
Valgykla įsikūrusi viename pavojingiausių miesto rajonų.

Pagrindinis akcentas – balta spalva.

1959 įrengtos valgyklos patalpos.

Valgykloje galima užsakyti šventinį stalą.



Specialus užtvaras eilei. Labai įdomus dalykas.

Važiuojantis takelis ant kurio galima krauti savo nešvarius indus.

Prie puodų stovintis virėjas.

Neįkiri ir maloni muzika.



Sovietmečio gerovę menantis interjeras.
EN / LT





































2009-09-24
Centras, Vilnius

no map
Gedimino g. 42
VILNIAUS MUZIKOS AKADEMIJA
Studentiškų valgyklų Vilniuje tikrai nemažai. Tačiau miesto centre jų tenka ieškoti su žiburiu. Apsti aktorių, muzikantų ir režisierių Lietuvos muzikos ir teatro akademijos valgykla pasislėpusi rūsyje skirta ne tik menininkams, bet ir prašalaičiams, kuriuos tikrai sužavės ryškiai geltonos sienos.
foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Juokingos kėdės su jose išpjautomis širdelėmis

Puikiai suderintos spalvos! Prie geltonų puikiai dera melsvos spalvos visus metus žydinčios netikros gėlės.

Labai žemos durys, pro kurias eidami lenkiasi ir studentai ir dėstytojai.

Šviežiai malama kava ir tikrų tikriausias espresso aparatas!

Vieta nusiplauti rankoms.

Kabykla paltams.

Jei esi naujokas šioje valgykloje, geriau iškart klausk studentų kur kelias į ją. Nusileidęs į muzikos akademijos rūsį prieš eidamas valgyti galėsi nusiplauti rankas ir tuomet jau kibti į savo pietus. Tiesa, pasigedome muilo. Kitas reikalas - valgykla. Labai šviesi (tačiau tik kai būna klientų, nes valgykla rūsyje, o kol nėra žmonių šviesa išjungiama), labai nauja ir labai meniška.

Ilgesnės nei 5 žmonių eilės valgykloje ir nematėme - virėjos dirba it žaibas. Pirmam kartui pasirinkau sklindžius. Tiesa, pusės porcijos prašymas sukėlė tikrą matematinę diskusiją, kaip padalinti trijų sklindžių porciją per pusę. Užtat valgyklos darbuotojos negailėjo uogienės. Patiekalų pasirinkimas paliko gerą įspūdį: ir vištiena, ir jautiena ir net patiekalai vegetarams.

Valgyklos aplinka mažai skiriasi nuo kitur matytų: masyvios medinės kėdės su širdelėmis atlošuose, geltonos servetėlės ant stalų ir dangau žydrumo dirbtinių gėlių puokštelės. Tiesa, meniška aplinka įpareigoja valgyklą pasipuošti ir pora visai padorių paveikslų su senamiesčio fragmentais.

Valgyklos publika - marga: nuo vienišų biurų darbuotojų iki teatre matytų aktorių. Drąsesni klientai gali sėsti greta ir užkalbėję dantį nemokamai pamatyti porą spektaklių.

Maistas:
Mieliniai sklindžiai primena purias bandeles. Būtina išbandyti vien dėl į tešlą įmaišytų razinų. Platus pasirinkimas karštų patiekalų - matyti klientai pirko viską išeilės. Pagal valgyklų žargoną „šiandien skanu viskas".

Kompotas:
Kompotas su obuoliais paliko labai gerą įspūdį. Rekomenduojame pasiimti šaukštelį ir juo išgraibyti dugne liekančius obuolius.




Virėja


Kaip manote, be ko visgi negalima gaminti maisto?
Manau plyta gal.
O talentas koks nors įgimtas?
Talentas... nepasakyčiau. Yra tos technikos ira galima visko išmokti.
O kaip manote, visos virėjos vienodai gamina? Vienodai cepelinus padarytų?
Jeigu eina pagal vienodą receptą - tai taip. Gal tik pagal praktiką kas nors yra kaip nors pakeitęs.
Kokio pas jus patiekalo lieka dažniausiai?
Na tokių nevalgomų gal nėra. Nes jei matai, kad pirmą, antrą kartą nevalgo tai paprasčiausiai nustoji gamint. Suprantat kaip, liaudis yra beveik ta pati, gal tik kartais kur prapuola kitur pavalgo ir grįžta. Tai ar tu paskaninsi tą patiekalą, ar ką, vis tiek jo nepirks.
O jūs pati su maistu mėgstate eksperimentuoti?
Nelabai. Galim mėgstam pabandyt, bet žmogui nepatinka, kai tu jam tai perši. Iš esmės aš pamėginu naujai kažką, bet nevadinu tai eksperimentais: ar tai vištą su abrikosais kokiais padarom saldesnę ar kažką.
O galima sakyt, kad virėjos darbas kūrybiškas?
Tai aišku. Tik čia valgykloj gal ramiai mes kuriam.
Kaip jūs gaminate?
Kiekvienas patiekalas turi savo kalkuliaciją. Jei gaminam 10 porcijų, daugini iš 10 ir matai kiek reikia ko įdėti. Kiekvienas patiekalas yra sveriamas, bet tu žmogui neįrodysi. Nesupranta žmonės, kad yra kalkuliacijos, kad yra sveriama. Visi patiekalai yra vienodi.
Kaip manot, kas yra svarbu jūsų profesijoj?
Manau kaip ir kiekvienoj profesijoj: sąžiningumas, darbštumas. Jei jau atsistoji prie kasos tai ir bendrauti su žmonėm reikia.
Kiek žmonių maždaug ateina per dieną?
Šito niekad nežinau. Niekad neskaičiuoju. Kiekvieną dieną yra labai įvairiai.
O būna pas jus tarkim tokios dienos kaip cepelinų diena?
Būna, būna. Šiandien daleiskim yra Kijevo kotleto diena. Iš tų patiekalų, kurie yra populiarūs: cepelinai - pas mus jie yra antradieniais. Jau tada aplinkiniai maždaug žino. Būna cepelinai virtų bulvių su mėsa, varške ar grybais jau penktadienį. Kijevo kotletas populiarus, tai būna trečiadieniais. Balandėliai būna ketvirtadieniais. O visi kiti patiekalai, ten karbonadai, maltiniai kiekvieną dieną būna skirtingi. Žiūrim pagal kokias mėsas atveža, darom, kad nesikartotų į savaitę du kartus.
Kiek porcijų cepelinų padarote?
Čia irgi žiūrim, kaip yra liaudies. Ar prieš algas ar kaip. Dabar pavyzdžiui žmonių sumažėjo. Dabar darom daugiau pigesnių, mažiau ten jautiena. Va ir rytoj darysim mažiau patiekalų, kadangi penktadienis.
Jus liečia krizė?
Visus ji liečia. Nes žmonėm ir algų dabar gal nebemoka. Mes kainas žiūrim ką galima, tai piginam. Bet žiūrim, kad neitume į minusą iš to mažinimo. Mokesčiai padidėjo, algas reikia išmokėti.




cocpan 30-4-2011 11:18:37
car insurance online 735226 car insureance seve auto insurance quotes 638 car insurance quotes >:-(

jakebolton 30-4-2011 07:50:37
auto insurance quotes 8( auto insurance sqfzq life insurance quotes %-PP cheapest car insurance lwhmq

BigBoyhueie 29-4-2011 20:16:58
accutane 8-[[ prednisone =( ultram %-[[[

colorstream 29-4-2011 15:16:04
ultram pill identifier mbials order viagra 93522

KraySilence 27-4-2011 15:42:14
car insurance in florida 8)) car insurance 6163

askmvzg 26-4-2011 14:41:40
vUncPc wtgqvlseutos

Lark 25-4-2011 22:54:49
That's really thinking out of the box. Tnhaks!

oboulep 25-4-2011 19:52:50
Lz9oj7 mifpfoevvpck

jdxbqltd 25-4-2011 19:21:23
9aTJgW fpaouxbumnpd

Jacklyn 25-4-2011 13:07:14
It's spkooy how clever some ppl are. Thanks!

Leatrice 25-4-2011 02:48:05
With the bases loaded you struck us out with that ansewr!

buves LMTA studentas 29-3-2010 11:45:12
Super valgykla ir kainos nesikandžioja:) Dar jum reiktų apsilankyt Teatro ir kino fakulteto valgykloje.




go up