|
||||||||||||||||||||||||
Saulėtekio al. 9 VU JUNGIAMIEJI RŪMAI |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
Administratorė Laura
Kiek metų dirbate šioje valgykloje?
Jau porą metų.
Kaip atsitiko, kad atėjote dirbti būtent į šią valgyklą?
Mano išsilavinimas yra biologė, tai aš čia tiktai vyrui padedu.
Ar Jūs čia esate vadovė?
Skaitausi kaip gamybos vedėja, bet daugiau dirbu administratore.
Tačiau ankščiau šioje srityje nedirbote?
Ne.
Tai, galima sakyti, šita valgykla yra šeimos verslas?
Taip. Taip jau susiklostė.
Gal galite papasakoti apie šios valgyklos istoriją.
Valgykla nesikeitė nuo pat pastatymo. Šitas pastatas jau yra kažkur trisdešimt metų. Reikėtų pažiūrėti universiteto istorijoje. Ir kėdės, ir stalai nepasikeitę nuo tada. Bet jau greitai darysime kapitalinį remontą - uždaromevalgyklą balandžio gale.
Norėčiau paklausti apie valgyklos struktūrą. Kiek iš viso žmonių dirba valgykloje?
Iki 15-ikos. Kaip kada.
Kaip atrodo darbo diena valgykloje?
Pačios pirmos ateina virėjos, t.y. tarp šešių- septynių. Jos ruošiasi, gamina maistą...
O kada sugalvojate, ką gaminsite kitą dieną?
Virėjos pasižiūri, ką užasakyti. Pasiderina. Kadangi ateina tie patys žmonės kiekvieną dieną, jiems nelabai būtų įdomu, jeigu būtų pastovus meniu. Nors dabar jaunimas pripratęs prie kavinių, prie miesto, kartais ateina, sako: „oi, čia vakar buvo cepelinai - kodėl šiandien nėra?".
Koks patiekalas greičiausiai baigiasi?
Na, kaip kada. Ir nuo žmonių priklauso. Šiaip tai cepelinai greitai baigiasi. Dar balandėlius greitai suvalgo.
O kaip Jums atrodo, kodėl taip yra?
Dėl kainos galbūt. Cepelinai palyginti nebrangūs. Sotūs jie. Riebūs. Na, tradicinis jis patiekalas. Juk cepelinų kasdien namie nepasidarysi. O čia jau ateini - padaryta ir valgai. Kiaulieną gali pasikepti, pavyzdžiui, namie, o cepelinus pasigaminti jau sudėtingiau. Kaip ir tuos pačius balandėlius.
Ar jūsų pagrindiniai klientai yra studentai?
Taip, studentai. Neakivaizdininkai. Dėstytojai.
Kiek žmonių papietauja per pertrauką?
Na, nežinau, nelabai daug.
Bet šiuo metu valgykloje žmonių yra daug.
Na čia šita valgykla yra kaip ir skaitykla. Joje taip pat yra belaidis internetas. Studentai pasidarė.
Ar galite papasakoti kokių nuotykių iš valgyklos gyvenimo? Turėtumėte turėti kokių istorijų, nes, vistik, dirbate su studentais.
Studentai labai mėgsta susistymdyt stalus. Kėdes ištapmo taip, kad, pavyzdžiui, šita va kėdė, praeitą savaitę buvo kitame salės gale, o dabar jau čia atsidūrė.
Ką mėgstate veikti laisvalaikiu?
Aš jodinėju. Belmonte.
Kaip verčiatės krizės salygomis? Ar darėte kažkokių sprendimų, kai ji prasidėjo?
Kol kas stengiamės, kad nelabai kas keistųsi. Ir žmonėms stengiamės algų nemažinti. Vistiek po kiek laiko šita valgykla užsidarys ir žmonės kils be darbo... Paskui bus konkursas ir sunku pasakyti, kas bus šios valgyklos vietoje. Gal „Čili pica"?
O virėjos kiek metų čia yra išdirbusios?
Kai kurios- nuo pat prdžiu, t.y. po 30 metų. Pas mus net išlikę kai kurie napakitę patiekalai nuo tarybinių laikų, pavyzdžiui, bandelės ar pyragas „Magdė". Daugiau, kiek žinau, tokių niekur negamina. Nežinau, kur kitur galėtumėte gauti.
O ar bandelių daug valgo?
Valgo. Studentai išvis tik bandeles ir valgo. Bandelę ir arbatą. Turbūt dėl krizės. Gal bando taupyti. Turbūt tik užkąst čia ateina, o pavalgo jau namie. Nes čia daugiau valgo suaugę žmonės: dėstytojai ar neakivaizdininkai - tie, kurie užsidirba. O studentai valgo mažiau. Viena kitas. O šiaip tai pasiima arbatą ir bandelę...